Fa una setmana que ha començat l’escola de lleure de Riudoms, un dels dos casals d’estiu del Baix Camp que enguany assessorem i acompanyem des d’Ocell de Foc del Camp.

L’escola de lleure es durà a terme fins a finals de juliol i compta amb 160 infants inscrits i 16 monitors i monitores de lleure.

El projecte ha nascut arran de la inquietud de 3 joves del municipi amb experiència prèvia en el lleure que volien crear un casal d’estiu. “Nosaltres tres portàvem temps motivats en poder emprendre el nostre propi projecte però ens faltava una ajuda, sobretot en temes d’experiència i estructura” expliquen els joves, que van presentar el projecte a la crida d’iniciatives juvenils que vam convocar a principis d’any i va ser seleccionat. A partir d’aquell moment, el grup motor i tècniques d’Ocell de Foc del Camp han estat treballant conjuntament per fer realitat el projecte.

reunió del grup motor i l'equip de monitors i monitores de l'escola de lleure reunió del grup motor i l'equip de monitors i monitores de l'escola de lleure

A banda de l’escola de lleure de Riudoms, també acompanyem a un altre grup de joves de Vinyols i els Arcs  que realitzen el casal d’estiu al municipi des de principis de juliol fins a principis d’agost. Un procés que va arrencar fa uns mesos i que hem acompanyat des de l’inici, en totes les fases: formació del grup motor en temes d’associacionisme i cooperativisme, disseny del projecte i desenvolupament de la programació. També han rebut assessorament pel que fa a procediments legals i administratius i suport logístic. “Des de l’associació de joves portàvem un any intentant dur a terme el projecte i amb l’ajuda i acompanyament d’Ocell de Foc del Camp ho hem aconseguit” explica la Sara Torres, presidenta de l’associació de joves l’Era i monitora del casal que reconeix que “al llarg de tot el procés hem sentit nervis i por però sobretot, molta satisfacció de veure que el projecte tirava endavant i agafava forma.

Aquesta primera edició del casal d’estiu acollirà més d’una vintena d’infants des de I3 fins a 1r d’ESO.

Els dos casals d’estiu suposen una oportunitat laboral i formativa per a joves dels dos municipis.