Qui som

Ocell de Foc del Camp és un programa d’atenció integral per a joves d’entre 16 i 30 anys de les comarques del Priorat, Baix Camp, Conca de Barberà i del municipi de Vila-seca.

Oferim una atenció personalitzada a joves que tenen algun tipus de malestar emocional. Treballem per millorar la seva qualitat de vida i perquè puguin seguir construint el seu projecte de vida.

També acompanyem joves que tinguin interès en desenvolupar iniciatives col·lectives al territori i desenvolupem accions de sensibilització per trencar mites i estigmes al voltant de la salut mental.

Ocell de Foc del Camp és un dels 22 nuclis d’Ocell de Foc que hi ha a Catalunya, un programa impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

L’equip

Ocell de Foc del Camp està integrat per sis entitats del territori : Aprodisca, que excerceix d’entitat guia, l’Associació Ment i Salut La Muralla, la Bastida Participació, l’ESCAC SCCL, Icaria Cooperativa i Reus Refugi.

Aprodisca

Treballem per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb alguna afectació de la salut mental i/o amb risc d’exclusió social. Creada l’any 1983, comptem amb una llarga trajectòria en la promoció i gestió de recursos i programes en l’àmbit la integració social i laboral.

Associació Ment i Salut La Muralla

Treballem per la inserció sòcio comunitària de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies i per la lluita contra l’estigma i la sensibilització i normalització d’un problema de salut mental mitjançant els diferents serveis que oferim.

Bastida Participació

Som una cooperativa de treball sense ànim de lucre que treballem per la dinamització comunitària enfocada al foment de la participació juvenil per tal de crear individus més empoderats, comunitats més cohesionades i un territori socialment compromès. Treballem principalment al Camp de Tarragona impulsant processos participatius amb joves i amb la ciutadania en general a través de l’educació no formal.

L'ESCAC SCCL

Dissenyem, gestionem i desenvolupem serveis, programes i projectes educatius, formatius, d’orientació, acompanyament i inserció laboral, dedicant especial atenció als col·lectius amb dificultats especials d’integració o risc d’exclusió social.

Icaria Cooperativa

Som una cooperativa sense ànim de lucre que naixem amb l’objectiu de gestionar i dinamitzar projectes socials, educatius i culturals al territori, incorporant en les nostres accions una mirada transformadora, tenint com a eix principal l’economia social i solidària.  

Reus Refugi

Treballem per crear consciència social i participem activament en la resolució de la crisi migratòria a Europa afavorint l’acollida de persones refugiades a la ciutat de Reus.

Entitats satèl·lit

Treballem en xarxa i actualment col·laborem amb més d’una vintena d’entitats, organitzacions i empreses del territori que donen suport al projecte.