El proper 24 de maig organitzem la jornada Diàlegs per una salut mental crítica a La Palma de Reus. Una jornada on us proposem reflexionar sobre els orígens dels malestars i quins reptes i violències sorgeixen de l’actual sistema d’atenció a la salut mental, posant el focus especialment en l’autonomia i la cura de les persones. Per fer-ho ens acompanyaran persones que pateixen algun malestar psíquic, activistes, professionals i estudiants de l’àmbit de la salut mental.

El professor de la UB i psicoterapeuta, Antoni Talarn, serà l’encarregat d’obrir la jornada amb la ponència inicial:Transtorns mentals en la societat neolliberal. Paràmetres culturals i reptes assistencials.

Després de la seva intervenció serà el torn d’escoltar les experiències i punts de vista d’activistes com la Laura Horcajo, de l’Associació Catalana de Prevenció del Suïcidi, Nedim Hadžihasanović, de Nikosia, la Maria Aran, de la Federació Veus  i l’Alberto Del Val, d’Arrimando el Hombre i Àngel Blau.

A la segona taula rodona el diàleg serà entre professionals de la salut mental. Comptarem amb l’Anna Palau, del projecte L’Escletxa (Terres de l’Ebre), el Xifré Ramos, de Reus Refugi i Ocell de Foc del Camp (Reus), la Sandra De La Fuente, de Converses de barri i AFASIT (Camp de Tarragona), la Marta Salvany i Laura  Vendrell, de la Sarja (Maresme) i Tsunamis García, de Yolotl i les Abelles (Reus)

A més de ser un espai de reflexió, la jornada també vol promoure la connexió entre professionals que puguin derivar en nous vincles i projectes amb perspectiva crítica i des de l’economia social i solidària. És per això que al finalitzar la segona taula rodona hi haurà un espai per fomentar el treball en xarxa.

Com totes les activitats d’Ocell de Foc del Camp, aquesta és una proposta adreçada a joves d’entre 16 i 30 anys però a més, la jornada és oberta a professionals, estudiants del camp de la salut mental i en definitiva tothom que hi estigui interessat. L’assistència és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari. Les places són limitades!

Amb la col·laboració de l‘Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i el suport de Joventut Reus.