Gairebé 100 persones van assistir el passat 18 d’octure a la jornada: Intervenció social, joves i benestar emocional que vam organitzar a Reus dins del Mes de la Salut Mental del municipi. Una trobada adreçada especialment a professionals i estudiants de l’àmbit social amb l’objectiu de conèixer eines d’intervenció socio-educativa i de reflexionar sobre les demandes i les necessitats actuals de les persones joves amb relació al benestar emocional.

La jornada es va organitzar en dues parts. Una primera amb una taula rodona on persones expertes en diferents àmbits de la salut mental van abordar els factors que afecten la salut mental de les persones joves i algunes de les estratègies, recursos i serveis disponibles. També hi va haver espai per parlar sobre la salut mental de les persones professionals.

Ja a la segona part de la jornada van tenir lloc dos tallers pràctics: un per treballar sobre la gestió del malestar en la participació comunitària i l’altre dedicat a abordar estratègies d’acompanyament socioeducatiu individual per potenciar la relació entre acompanyant i acompanyat.

En definitiva, la jornada va ser tot un èxit, no només pel nombre de persones assistents si no pel fet que es va crear un espai d’aprenentatge compartit i de reflexió col·lectiva entre totes les persones assistents.