Oferir atenció i acompanyament a joves d’entre 16 i 30 anys de la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i dels municipis de Vila-seca i Salou, especialment d’aquells que tenen alguna problemàtica de salut mental, perquè recuperin el seu itinerari formatiu o s’insereixin al món laboral és l’objectiu d’Ocell de Foc del Camp que s’ha presentat aquest matí al Consell Comarcal del Baix Camp. “A més d’oferir aquest acompanyament a les persones joves que tenen algun tipus de patiment emocional a través de l’àmbit formatiu, laboral o del mateix benestar emocional, també treballarem per impulsar iniciatives col·lectives laborals en el marc de l’economia social i solidària i per trencar l’estigma al voltant de la salut mental” ha explicat Bàrbara Casas, de l’equip tècnic del projecte.

Ocell de Foc del Camp es desplegarà al llarg de dos anys i es calcula que durant aquest temps s’atendran i acompanyaran a més de 2.000 joves. Per fer-ho s’han habilitat diversos punts de trobada a les tres comarques. A més, el projecte també inclou més d’un centenar d’actuacions entre accions d’informació, de prevenció i de lluita contra l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu, creació de projectes i iniciatives juvenils i d’atenció grupal i individual a joves.

Ocell de Foc del Camp l’impulsem sis entitats socials, que per primera vegada treballem plegades posant en comú l’expertesa que cadascuna té en el seu camp d’intervenció. Es tracta d’APRODISCA, l’Associació Ment i Salut La Muralla, la Bastida Participació, l’ESCAC SCCL, Icaria Cooperativa i Reus Refugi. El programa a més, compta amb el suport d’una vintena d’organitzacions entre consells comarcals, empreses, associacions, fundacions, cooperatives, instituts i ajuntaments.

El projecte està finançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.